Family research

Pimp up your family tree!

You can find many data about your family history in Englisg speaking databasis. To tell the true I use also FamilySearch instead of Hungairan resources when I search for basic matriculi data. But the Arcanum database, which contains about 90%-s of Hungarian Newspapers and almost the entire Hungarian genealocial literature and not geneological resources (directories, military and church substantives,) mostly use Hungarian language. I gladly help you finding data about your Hungarian ancestors or relatives, if you write me.

Rekonstruáld dédapád sztoriját!

A családfakutatás reneszánsza után ez lesz a aranybánya amelyet a digitalizált dokumentumok elhoznak nekünk?
Dédapán 1878-ban született. Urasági gulyásként anyakönyvi bejegyzéseken túl nem sok minden írásos nyomot hagyott az utókorra.
Azonban ha valaki középosztálybeli, dédapámmal egykorú polgár volt, az intézményi értesítőkből, a helyi lapok társasági rovatából, a különböző címtárakból rekonstruálható a születéssel induló és a gyászjelentéssel véget érő életpálya fontosabb állomásai, beleértve a tanulmányokkal töltött időt, a házasságkötést, a szakmai karrierépítést, az esetleges közéleti szereplésre, a nyugdíjba vonulásra vonatkozó adatokat. Ugyanez igaz a fiára, a nagyapánkra is.
A lányokról a kor értékrendjének megfelelően inkább feleségként betöltött szerepét ismerhetjük meg. Mint hajadon bálózó, vagy egy jótékonysági nőegylet tagja már önállóan is megjelenhetett a lapokban, utóbbi esetben persze férjezett nevén.
Amennyiben a család megőrzött néhány fotót és személyes dokumentumot ebből már nagyon frankó kis anyagot lehet összeállítani.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük